Трима руски военни пилоти загинаха в резултат на задействане на катапултите

...
Трима руски военни пилоти загинаха в резултат на задействане на катапултите
Коментари Харесай

Трима руски пилоти на бамбардировач загинаха край Калуга

Трима съветски военни пилоти загинаха вследствие на задействане на катапултите при пускане на моторите на бомбардировач Ту-22М3 на летище край Калуга,.

" На земята, когато моторите бяха пуснати, се задействаха катапулти. Трима души бяха убити, в това число командирът на полка, който седеше на инструкторското място ", прибавя организацията.

Руското министерство на защитата удостовери информация за гибелта на тримата военни. Като причина се показва механически проблем на катапултиращата система. За изясняване на всички условия на летището е изпратена комисия на съветските аерокосмически сили.

От дежурната диспечерска работа (EDDS) на регион Кировски в Калужката област прецизираха, че локални поданици не са потърпевши. " Няма жертви измежду цивилното население ", споделиха от службата.

Ту-22М е от фамилията на свръхзвуковите бомбардировачи с отдалечен обхват и с променлива геометрия на крилото. Самолетите от този вид са предопределени да унищожават сухопътни и морски цели със свръхзвукови управляеми ракети и бомби когато и да е на деня и при всевъзможни метеорологични условия. Те могат да носят нуклеарно оръжие.

Предишен случай, при който екипаж на подобен аероплан почина, е от 22 януари 2019 година Тогава при кацане на летището в Оленегорск (област Мурманск) бомбардировачът Ту-22М3 от 40-ти авиационен полк се разрушава. В резултат на това трима души от екипажа умират, а един оцелява.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР